Quantcast
Channel: بچه نفتون
Viewing all articles
Browse latest Browse all 47

بازخوانی شعر معاصر خوزستان؛

$
0
0

هرمز علی پور:

استان، نیازی به شاعران خوزستانی پایتخت نشین ندارد


حبیب اله بهرامی:نشست معرفی و بررسی "ذوالفقار بر خواب ابریشم" تالیف " رضا بختیاری اصل " برگزار شد.

توسعه جنوب: کتاب «ذوالفقار بر خواب ابریشم» نوشته ی "رضا بختیاری اصل" شاعر و منتقد معاصر کشورمان در آیینی با حضور شاعران و منتقدان خوزستانی در محل کتابخانه ی مرکزی اهواز معرفی و بررسی شد.

* توجه بیش تر به نویسندگان و شاعران استان

به گزارش خبرنگار ما، در ابتدای این آیین رییس کتابخانه مرکزی استان خوزستان در سخنانی به تشریح رویکرد این کتاب خانه در گستره ی کار فرهنگی و ادبی پرداخت و گفت: کتابخانه مرکزی خوزستان در نظر دارد نشست های نقد و بررسی مجموعه های فرهنگی عزیزان از جمله شاعران و قصه نویسان استان را در این محل برگزار کند.

"منصور کوهی رستمی" افزود: در نشست های کانون ادبی کتابخانه مرکزی خوزستان- که با حضور شاعران و منتقدان مطرح استان برگزار خواهد شد- مختصات فنی کتاب، مورد کنکاو و واکاوی قرار می گیرد. همچنین شعرخوانی شاعران مطرح استان و نشست های پرسش و پاسخ با حضور نویسندگان کتاب، از دیگر فعالیت های ادبی ما خواهد بود.

وی همچنین بر ضرورت توجه بیش تر به نویسندگان و شاعران استان و تقدیر ویژه از آنان تاکید کرد.

* شعر ساختار شکن نداریم


سپس "رضا بختیاری اصل" در سخنانی به گونه ای دیگر از نقد که در کتاب زنده یاد غلامحسین یوسفی آمده اشاره کرد و گفت: بهترین و جدیدترین نوع نقد آن است که روی شعر خاص از یک شاعر دقیق شود و آن را مورد بررسی قرار دهد.

وی خاطر نشان کرد: شیوه ی نقد من آن چیزی است که "دیوید دیچز"  در کتاب شیوه های نقد ادبی ترجمه ی غلام حسین یوسفی آورده است.

این منتقد اهوازی در ادامه در مورد مکتب های شعری گفت: ما شعر ساختار شکن نداریم. ساختار شکنی یک روش نقد است و کاری به نظریه های ادبی ندارد و پس از خلاقیت توسط منتقدان به کار گرفته می شود.

* استان، نیازی به شاعران خوزستانی پایتخت نشین ندارد

آن گاه "هرمز علی پور" شاعر معاصر در سخنانی شعر را خطیرترین کار در جهان برشمرد که قربانیان زیادی گرفته است و تاکید کرد: در زمینه ی شناخت شعر و شاعر، تجربه و شامه ی خدادادی دارم و متوجه کار شعر و کاری که شعر را برتر می کند می شوم؛ اما منتقد شعر نیستم.

وی افزود: "بختیاری اصل"، شاعری است مجرب و با کتاب نخست نشان داد که حرف های زیادی برای گفتن دارد. او تا کنون در کار شعر و نقد موفق بوده و موفق تر هم خواهد شد.

وی سپس به وضعیت شعر و شاعری در سطح استان و کشور اشاره کرد و گفت: استان خوزستان بدون مرکز نشینان  10 شاعر بزرگ در سطح کشور دارد که نیازی به پایتخت نشینان شاعر نیز ندارد.

وی در ادامه به قدرت و منزلت شاعران از جمله جوانان اشاره و تاکید کرد: بنده معتقدم: در بررسی شعر و شاعری نه کتاب معیار است و نه لاکتابی. اما در کتاب «ذوالفقار بر خواب ابریشم» تالیف "رضا بختیاری اصل" شناخت او از شعر، فنی است. مطالعه ی این کتاب را به شاعران به ویژه جوانان توصیه می کنم. چرا که جنبه های تعلیمی و راه گشایی در کتاب زیاد است و می تواند مدد رسان کار شاعران  باشد. وی همچنین شعر "بنویس" خود را که در کتاب درج شده بود قرایت کرد.

* در زمینه ی سواد شعری خیلی بی سواد هستیم


در ادامه "قاسم آهنین جان"- شاعر، خوزستان را غنی از شاعران برجسته ی کشوری و حتا جهانی دانست و با اشاره به زنده یاد قیصر امین پور و نیز هرمز علی پور شاعر معاصر تاکید کرد: خوزستان حداقل 10 شاعر برجسته دارد که هر وقت شعر ایران بخواهد مورد بررسی قرار گیرد این 10 شاعر خوزستانی را- که در سطح شعر کشور حضوری قاطع دارند- نمی شود نادیده گرفت.

وی گفت: "ذوالفقار بر خواب ابریشم" کتاب خوبی است اما هیچ کار و اثری کامل نیست به ویژه که تجربه ی نخست باشد.

وی تصریح کرد: در زمینه ی سواد شعری خیلی بی سواد هستیم. حتا در استان خوزستان. برای مثال پس از 40 سال شاعری و رنج و زحمت، هنوز کسی پیدا نشده که در مورد شعر نو به من پاسخی بدهد به جز نیمایوشیج!

وی سپس به قرایت شعر پرداخت.

* بختیاری اصل شاعر پرخوان و حافظ اندیشه ها است


در این آیین همچنین دکتر "سعید محمد حسنی" شاعر و منتقد  بهبهانی کشورمان در سخنانی شیوه ی نقد رضا را خاص ذکر کرد و گفت: بختیاری اصل به همان شیوه ای که شعر می سراید، نقد می کند آن هم نقدی معنا محور. نوع شعرش خاص است و متن هایش از یک گفتمان و اندیشه ی خاص بهره می گیرند. "بختیاری اصل" شاعر پرخوان و حافظ اندیشه ها است.

این منتقد خوزستانی، کتاب «ذوالفقار بر خواب ابریشم» را ارزشمند دانست و گفت: با آن که خوزستان قلب تپنده ی شعر امروز ایران است، اما ما شاعران خوزستانی ها با هم مهربان نیستیم. به پیشکسوتان خود احترام نمی گذاریم. سه شاعر همفکر نداریم که زیر سقف مجله یا محلی کار شعر را دنبال کنند.  همدیگر را می رانیم و فکر می کنیم اساس بالا رفتن این است که یک دیگر را بکوبیم. در حالی که دیگر مناطق از جمله شمالی ها این گونه نیستند.

وی کار "رضا بختیاری اصل" را ارزشمند دانست و گفت: هیچ خدمتی به شاعر مهم تر از این نیست که شعرش خوانده شود و مورد نقد قرار گیرد.

دکتر "سعید محمد حسنی" با تاکید بر این نکته که باید تحمل حضور یکدیگر را داشته باشیم، اظهار امیدواری کرد: نسل امروز منتقدان خود را پیدا کند. وی همچنین شعری قرایت کرد.

در ادامه ی این آیین "امین زنگنه زاد"– شاعر، متنی را به نخستین معلم خود به عنوان ادای دین قرایت کرد و "داود رضا کاظمی" شاعر معاصر در سخنانی فاصله ی بین شعر و نقد را طولانی برشمرد و اظهار کرد: شاعر زیاد داریم اما شاعر خوب و منتقد کم داریم و منتقد خوب هم اندک که امیدواریم این نشست ها کاستی ها را در زمینه های شعر و نقد جبران کند.


همچنین "علی یاری"، "علیرضا شکرریز" و "معماریان" به شعر خوانی پرداختند و در پایان لوح تقدیر انجمن شعر اهواز توسط استادان هرمز علی پور، قاسم آهنین جان و حبیب اله بهرامی به رضا بختیاری اصل اهدا شد.

گزارش خبرنگار ما حاکی است: در این آیین "فردین کوراوند" شاعر و نویسنده ی خوزستانی- که به عنوان مجری انجام وظیفه می کرد- در سخنانی گفت: کتاب «ذوالفقار بر خواب ابریشم» بازخوانی 35 شعر از 35 شاعر معاصر خوزستانی است که توسط رضا بختیاری اصل خوانش و تحلیل شده اند. این کتاب در زمستان سال جاری، توسط نشر کلام و در شمارگان یک هزار و 200 نسخه، چاپ و منتشر شده است.


وی افزود: در این کتاب نقدهای "رضا بختیاری اصل" بر شعرهای "هوشنگ چالنگی"، "هرمز علی پور"، "سید علی صالحی"، "مجید فروتن"، "قاسم آهنین جان"، "بهزاد خواجات"، "سیروس رادمنش"، "کاظم کریمیان"، "علی یاری"، "محمود نایل"، "بهمن ساکی"، "رضا حامی پور"، "رحمت اله برمکی"، "م. روانشید"، "سعید محمد حسنی"، "علی قنبری"، "شهریار شهریاری"، "بتول عزیز پور"، "آذر کیانی"، "میترا سرانی اصل"، "شمسی پورمحمدی"، "بهزاد زرین پور" و … آمده است.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 47

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>